Amazon Prime Video

Începând de ieri Amazon Prime Video a devenit disponibil utilizatorilor din Franţa.

Serviciul este deja bine-cunoscut în Statele Unite, Anglia şi alte locaţii. Pentru cei care nu ştiu, Amazon Prime Video este o alternativă Netflix (aşadar VoD).

Ei bine, aseară m-am jucat puţin cu el şi am decis să pun cap la cap câteva păreri referitoare la acest nou serviciu (nou aici în Franţa desigur).

Interfaţa grafică (UI/ UX)

Hmmm… nu e nici rău, dar nici extrem de bine.

Interfaţa este sobră, nu foarte încărcată şi cu toate elementele necesare acolo unde trebuie. Dar parcă ceva îmi dă impresia că am în faţă o interfaţă făcută în grabă. Nu ştiu de ce…

Prima pagină :

Amazon Prime Video - homepage

Pagina de prezentare a unui film :

Amazon Prime Video - movie page

Pagina de prezentare a unui serial :

Amazon Prime Video - TV Series

Viteza

La nivel viteză de răspuns am fost impresionat. Se mişcă excelent. Filmele pornesc aproape instant şi când avansezi trecerea este aproape instantă. Jos pălăria.

Disponibilitatea

Amazon Prime Video - downloads

Well, Amazon Prime Video este disponibil pe mai toate platformele (online / iOs / Android) – mai multe detalii aici.

Ce e cool pe platformele mobile este posibilitatea de a descărca filme pentru vizionarea offline. Dar na, acum şi Netflix suportă asta. Avantajul faţă de Netflix este însă faptul că pe Amazon Prime Video nu trebuie plătit nici un supliment pentru platforme suplimentare.

În ceea ce priveşte Chromecast, am văzut prin comentariile online că momentan nu prea este suportat (războiul Amazon vs Google). Nu mai folosesc Chromecast de ceva vreme, deci nu pot spune nimic cu exactitate :)

Catalogul

Ei, aici este marea problema, dar asta a fost este şi în cazul Netflix-ului de când a ajuns pe aici. Din cauza legislaţiei franceze referitoare la conţinutul VoD, filmele nu au voie să apară în format VoD decât după 3 ani. Ceea ce e cam idiot, dar în fine.

Din acest motiv, numărul de utilizatori Netflix în Franţa este destul de mic.

Pentru a înţelege mai bine problema : În SUA catalogul Netflix propune 1157 seriale şi 4593 filme. În Franţa oferta este mult, mult mai limitată : 387 seriale şi 1485 filme. Aşadar cam 33,45% din catalogul original. Şi asta în mare parte din cauza legislaţiei locale [sursa]

Preţul

Ei bine, aici vine partea simpatică. Pentru membrii Amazon Premium serviciul este inclus în preţul abonamentului. Adică în cei 49€/an. Ceea ce nu este deloc rău dacă e să îl comparăm cu Netflix.

Dar, tare îmi este că preţul Premium (cu Amazon Prime Video inclus) nu va rămâne la 49€, ci va creşte un pic în lunile următoare odată cu adăugarea de nou conţinut.

Şi, probabil pe viitor, va apărea şi posibilitatea de a te abona doar la Amazon Prime Video fără a fi legat de Amazon Premium.

Concluzia

Momentan serviciul este la început şi asta se simte. Dar na, e normal…

Am reuşit să parcurg rapid catalogul şi am adăugat doar câteva titluri la lista “de văzut”. Şi asta destul de repede şi pentru că am ceva filme mai vechi pe care încă nu le-am văzut.

Să vedem cum va fi pe viitor :)