Imi plac bratarile conectate.

Consider ca cei (minim) 10.000 de pasi zilnici sunt importanti si incerc sa ii fac.

Initial foloseam telefonul, dar cum rezultatele nu sunt tocmai ok (ca na, nu tii telefonul mereu dupa tine) am decis sa trec la “bratarile de activitate”.

Prima experienta a fost cu un Fitbit Flex bleu pe care l-am pierdut dupa vreo luna (sistemul de inchidere era prost tare si a cazut la un moment dat).

Ulterior, cand am vazut ca am dat 80€ mai degeaba am decis sa ma orientez spre un Xiaomi Band (versiunea 1, cea de dinainte de monitorul cardiac).

Bratarica asta m-a tinut destul, pana intr-o zi cand nu mai voia sa incarce. In aceeasi perioada (februarie 2016) s-a nimerit sa vad la un coleg unul din modelele recente semnate FitBit. Partea misto era ca acest model avea un sistem de inchidere asemenea unui ceas, deci nu era deloc precum cea pe care o pierdusem cu ani in urma.

Era vorba de FitbitCharge HR.

 

Asadar in martie 2016 mi-am comandat si eu una si am inceput desigur sa o folosesc zilnic, fiind foarte multumit pana in urma cu 1-2 luni cand bratara a inceput incet-incet sa se cam dezlipeasca.

Partea problematica era in partea de sus a ecranului, deci nu pot zice ca era ceva foarte grav. Dar de vreo luna incoace a inceput sa intre aer si in partea de jos, asa ca bratara era un pic umflata.

Oricum, toata problema era strict estetica. Din punct de vedere functional totul mergea ok. Dar na, tot nu mi se parea ok pentru un produs care a costat totusi destul de mult.

Asa ca am trimis un email celor de la FitBit si le-am zis problema mea, atasand numarul comenzii Amazon, data la care l-am cumparat si o poza in care se vede cat de cat problema.

La cateva ore dupa primesc un email in care isi cer scuze si imi propun doua optiuni :

  • fie o reducere de 30% la orice produs din gama lor de bratari conectate
  • fie sa imi inlocuiasca produsul.

Am ales optiunea 2, spunandu-mi ca o noua bratara de shimb e mai ok pentru ca nu aveam chef sa dau bani pe un alt produs. Si, in plus, schimbarea bratarii nu poate fi asa dificila daca ei trimit tot ce trebuie.

Dupa alte cateva minute primesc un email in care mi se spune ca alegerea mea a fost inregistrata si ca produsul va fi trimis in 3-4 zile. In email insa era specificat sa pastrez tot ce este cabul / dongle usb si produsul actual sa il duc la un centru de reciclare…

Si atunci beculetele au inceput sa se aprinda in capusorul meu, intelegand ca e foarte posibil ca cei de la FitBit sa nu imi fi trimis o bratara, ci un nou FitbitCharge HR.

Ieri am primit pachetul si, intr-adevar, in interior era un nou FitBit. L-am configurat & testat si merge perfect…

Chestia este ca am ramas placut surprins de modul in care isi trateaza clientii. Nu mi-au cerut alte poze prin care sa dovedesc ca produsul intr-adevar este deteriorat, nimic.

Si uite asa acum am un FitBit “umflat” si unul nou care abia asteapta sa fie folosit.

Jos palaria FitBit…