Pe zi ce trece mi se umple Facebook-ul de poze cu copii.

Nu am nimic cu ei, sunt dulci, frumoşi, simpatici, amuzanţi, etc. Eu am ce am cu părinţii…

De ce doreşti, ca părinte, să îi creezi copilului tău o identitate online pe care poate sigur nu şi-o doreşte?

De ce îl obligi să ajungă la o anumită vârstă şi să găsească pe Facebook poze cu el? Fie poze normale si decente, fie poze puse de mămica şi tăticu’, poze în care el se juca cu puţa-n nisip? Sau poza aia super amuzantă în care avea mucii întinşi pe toată faţa. Sau aia în care făcuse caca şi apoi şi l-a pus pe faţă exact ca Rambo (vai, dar ce amuzant era)

Încetaţi oameni buni. Sincer! Încetaţi!

Înţeleg dorinţa nemărginită de a arată tuturor ce odrasle simpatice aveţi, dar încetaţi! Opriţi-va o clipă şi gândiţi-vă la EL sau la EA, la COPILUL VOSTRU, la viitorul său. Încetaţi să îi creaţi o identitate. Lăsaţi-i lui posibilitatea să îşi creeze una aşa cum va dori el/ea. Voi credeţi că e amuzant, dar chiar nu cred că el va gândi la fel ceva mai încolo.

Din punctul meu de vedere astfel de momente sunt momente personale, de partajat cu familia, nu cu tot Facebook-ul. Aşadar, dacă chiar vreţi să puneţi poze să vadă tot neamu’ ce copchil fain aveţi, măcar făceţi-o cu cap, într-un “cadru restrâns”. Nu degeaba Facebook îţi dă posibilitatea să alegi CINE vede o anumită poză/postare.

Dar eu vă recomand să va îndepărtaţi de Facebook pentru partajarea acestor momente. Folosiţi alte platforme. Există alternative. Dar mă rog, asta aşa, ca o paranteză…

Sper că acest articol să facă măcar 1 din 10 oameni să se gândească puţin şi să analizeze dacă este sau nu ok ceea ce face. Şi apoi, sper sincer să înceteze…

credit imagine : Pexels