Mi-am zis ca nu voi scrie despre ceea ce s-a intamplat astazi, insa chiar nu pot.

Ceea ce s-a intamplat in Paris este inadmisibil, de neinteles, de neconceput.

Ura asta a ajuns la un nivel pe care eu personal nu il pot intelege.

M-a socat situatia, m-a socat faptul in sine, insa cel mai tare m-a socat un filmulet care a circulat pe internet. Un filmulet care arata doi dintre atacatori teroristi care impusca un politist, acesta cade pe jos, dupa care unul din atacatori teroristi trece pe langa el, impuscandu-l mortal desi acesta era la pamant, cu mainile in aer, strigand “ça va chef!”

Charlie Hebdo nu era este tocmai cel mai iubit si apreciat “jurnal” al Frantei. E drept, caricaturile lor luau iau peste picior diverse aspecte. E drept ca umorul era este unul mai aparte si ataca satiric diverse probleme. Dar asta NU este un motiv, nu este o scuza pentru crimele de astazi.

12 OAMENI si-au pierdut viata. Altii sunt raniti (dintre care 3 sau 4 foarte grav – din cate am inteles). Si de ce?!?

Este un atac la tot ceea ce inseamna libertatea la opinie, la libertatea presei. Este un atac dur, mult prea dur. Este cel mai teribil atentat terorist din ultimii cativa zeci de ani din istoria Frantei (din 1961 mai exact).

Problema este ca acest atac nu este un atac facut de niste amatori. Erau prea calmi, totul prea calculat, totul prea pregatit. Au avut arme performante, au avut un lansator de rachete (pe care, spre fericirea tuturor, nu au apucat sa il foloseasca). Erau indivizi instruiti, antrenati…

Poza asta sustine cred cel mai bine aceasta idee – un individ fara experienta / antrenament nu poate avea o asemenea precizie :

Un alt aspect care m-a socat teribil au fost unele opinii care au fost postate pe internet. Cat de dezechilibrat mintal trebuie sa fii pentru a zice “bine au patit” ?!? Pentru a te bucura de moartea unor oameni?

… cum ziceau si colegii mei. Probabil sunt doar niste cretini ce cauta atentie facand pe “gica-contra”.

Franta insa nu a lasat capul jos. In foarte multe orase oamenii au iesit in centrul orasului pentru manifestatii pasnice. Oamenii au aratat ca nu le este teama.

Maine cred ca mai toate ziarele din Franta vor dedica prima pagina evenimentului…

Mai jos unul din cele mai emotionante mesaje, postat de fata unuia din cei 4 caricaturisti Charlie Hebdo :

Lumea a “raspuns” la acest eveniment cu multe poze / caricaturi / desene. Mare parte din ele iti lasa un gust amar… Pun aici doar cateva :

Inchei lasand aici un tweet care mi s-a parut extrem de potrivit pentru toata situatia asta nebuna de astazi :

Unde o fi oare butonul ala care aduce lumea asta la normal ?