access-28713_1280

Exista niste noi mini-grupuri de Facebook, care concureaza fac cam acelasi lucru cu grupul Romani in Strasbourg + ADERS (care exista de 6 ani si ceva si are aproape 1200 de membri), desi ele zic ca nu fac deloc asta. Toate avand in spate aceleasi persoane care sunt suparate tare pe mine si ceilalti membri din spatele proiectului RoStrasbourg. In fine, povestea aceasta este mult mai lunga.

Aceste noi grupuri “se vor” mult mai libere si deschise tuturor (desi sunt de asemenea cu tot continutul privat si pe baza de accept).

Asta ca si cum actualul grup nu ar fi, desi pe acest grup este bine-venit oricine atata timp cat nu vine doar sa faca spam la chestii care NU sunt menite pentru comunitate. Si, in plus, grupul este intitulat “Romani in Strasbourg”, dar membrii nu sunt 100% doar din Strasbourg, ci mai de peste tot – si din Romania si din Colmar si din Germania si din Paris… s-a inteles ideea. Pentru ca nu intrebam la intrare “de unde esti?”.

In fine, partea amuzanta este ca acest noi grupuri sunt atat de deschise libertatii de exprimare incat am luat ban cu contul personal de Facebook doar pentru ca… sunt eu si eu reprezint concurenta. Orice scuza s-ar da.

Intr-adevar, mare libertate, mare de tot :)

Despre ce vorbesc… Este un grup dedicat parintilor din Strasbourg. Desi nu am inteles 100% sensul crearii unui astfel de grup, atata timp cat astfel de intrebari puteau fi puse si direct pe grupul “Romani in Strasbourg”, dar in fine.

Revenind… cum proiectul RoStrasbourg a fost creat in folosul comunitatii, mi-am zis ca pot prezenta acolo (cand este cazul) unele informatii care pot fi interesante parintilor si care sunt anuntate pe RoStrasbourg (ex: evenimente dedicate copiilor, …).

Si am primit BAN. Deci nu mi-a fost respinsa cererea de join si atat, ci direct BAN.

Justificarea ban-ului a fost faptul ca nu am copii. In conditiile in care nici “creatorii” grupului nu sunt parinti si, cunosc personal o persoana din grup care nu are copii si care a fost adaugata chiar de persoana cu care am purtat discutia (the “creatorul”), asta dupa ce (cum se va vedea mai jos) a zis ca nu el adauga “ne-parinti”, ci este vina moderatorilor daca astfel de persoane intra. Auch, FAIL…

Asadar, este urat sa te prezinti lumii ca cel mai corect, cel mai bine intentionat, mereu atacat de altii, mereu victima, dar in realitate sa fii cu totul altfel si sa te comporti asa :

bullshit-cenzurat-no-images

Context : “Robotel” este contul de echipa dedicat proiectului RoStrasbourg care a fost si el banat pe un alt grup.

Prin urmare, se pare ca daca vrei sa afli informatii de la parintii din Strasbourg trebuie sa ai intai copil si abia apoi ai acces la acest grup select si privat, deschis doar celor care au copii. Oare exista si un formular prin care trebuie sa anunti sarcina sau nasterea? Interesant mod de a vedea lucrurile…

E drept ca fiecare este liber sa faca ce vrea si cum vrea cu chestiile facute de el, dar nu te anunta tati mare sustinator al libertatii de exprimare pentru oricine, cand faci cacaturi de genul acesta. Ca nu ma deranjeaza “regula” ta, oricat de tampita ar fi din punctul meu de vedere pentru ca, daca respectam regula, inseamna ca o viitoare mama nu poate fi inscrisa pe grup pentru ca inca nu are copii, nu?

Uneori imi este tare rusine de semenii mei si de modul cum vor totul doar pentru ei, avari, infometati de trafic si de vizitatorii unici.

E mult mai placut sa ajuti 2 oameni intr-o saptamana cu un site dedicat comunitatii decat sa ai 100 de vizitatori zilnic. Asta este filosofia mea. Si modul in care am vazut si voi vedea mereu lucrurile. Si acesta este atat scopul grupului creat acum 6 ani (Romani in Strasbourg + ADERS), cat si al proiectului RoStrasbourg.

In fine, am pierdut mult mai mult timp decat trebuia cu toata povestea asta. Energie care pe viitor va fi dedicata altor chestii pentru ca astfel de idiotenii nu merita :)


Morala povestii nu e ca sunt eu tare trist de acest ban primit, ci de modul in care treaba este facuta. Eu nu am nimic de pierdut, dar unii oameni din acel grup sunt privati de niste informatii. Si “adevarul” care ajunge la urechile altora (si care este crezut fara macar o umbra de indoiala) este altul. Si este pacat ca astfel de lucruri se intampla intr-o comunitate care trebuie sa arate lumii ca stie sa fie unita, ca stie sa colaboreze, ca stie sa se trateze cu respect.


Acesta a fost dezgustul de vineri (si publicat sambata). Cred ca voi face o noua categorie :D !

PS : m-am gandit mult timp daca sa pun sau nu asta aici, dar prea m-a amuzat (intr-un mod trist) toata faza asta…

credit poza : pixabay