In ultima perioada am senzatia (din ce in ce mai apasatoare) ca retelele de socializare ne rup de realitate. Si nu intr-un mod bun. Sau cel putin asa vad eu treaba.

Pierdem ore (deghizate meschin in minute puse cap la cap) uitandu-ne la ce scriu “prietenii”, admirand pozele lor si cersind like-uri la cate o poza sau o activitate pe care o facem.

Nu stiu de ce, dar am senzatia ca uitam sa traim, ne transformam in niste papusi cu mainile si picioare legate de sfori. Marionete. Nu putem sta fara sa deschidem aplicatia / site-ul pentru a vedea ce mai e nou in viata altora. That’s not good. Ar trebui sa ne preocupe viata noastra mai mult decat viata altora.

Intr-o vreme, acum multi ani, scriam pe blog. Dupa aceea am dat de Facebook si am zis ca e mai fain sa scrii acolo… Vede mai multa lume. Nope. Not so good after all.

Asadar imi propun eu mie un mic experiment social. Pe durata a 3 luni sa renunt partial la Facebook.

Ce inseamna partial?

Inseamna ca timp de 3 luni imi voi sterge aplicatia Facebook de pe mobil si nu voi intra pe Facebook decat o data la 2 saptamani, duminica, timp de 10 minute. Asta inseamna fix 70 de minute in 3 luni de zile.

Intre timp o sa revin la scrisul pe blog, la facut chestii “reale”, la pozat lumea, etc.

Cei ce vor dori sa imi vorbeasca ma pot gasi pe telefon, Viber, Skype sau pe Google Talk. 

Asadar sa inceapa distractia : 12/10/2014 <==> 12/01/2015

UPDATE 11/11/2014Am decis sa folosesc totusi aplicatia Messenger pentru ca e aplicatie de chat si nu are pana la urma nici o legatura cu “experimentul” meu :) – Asadar cine are nevoie de mine ma gaseste si acolo de azi !