parkingbot strasbourg

ParkingBot Strasbourg este un proiect personal facut in timpul liber.

Este un bot ce poate fi utilizat in Facebook Messenger pentru a afla locurile disponibile in parcarile din Strasbourg.

1. botul este doar in limba franceza momentan
2. cum botul este dedicat utilizatorilor din Strasbourg, el poate fi accesat doar din Franta, Germania, Elvetia si Luxembourg :)

Principiul este foarte simplu.

Este suficient sa “ii spui” numele unei parcari (sau o parte din el) si iti va oferi informatiile necesare despre acea parcare.

places parkings strasbourg - parkingbot strasbourg

Daca esti un turist (sau daca nu poti/vrei sa tastezi) ii poti trimite locatia ta si iti va spune ce parcari sunt in jurul tau (intr-o raza de 1km), care este tariful si cate locuri sunt disponibile.

places parking strasbourg - parkingbot strasbourg

Daca in urma unei cautari botul gaseste 1 singura parcare, iti va propune sa afisezi o imagine cu pozitia sa pe harta, alaturi de un link Google Maps care iti va permite sa obtii rapid traseul in aplicatia Google Maps (de exemplu).

places parkings strasbourg - parkingbot strasbourg

 


 

Am creat acest bot de messenger din 2 motive :

  1. de a invata ceva nou
  2. de a ajuta “cautatorii de parcari” din Strasbourg

 

Eu unul sunt multumit de rezultatul final. Imi place cum arata si imi place ceea ce face. Mai sunt chestii de imbunatatit si/sau probabil de corectat, dar asta se face incet-incet. Momentan vreau sa vad daca lumea il va folosi si daca le va fi util.

In ziua in care l-am terminat si l-am publicat, am trimis 2-3 mesaje la niste publicatii locale de aici, desi eram perfect convins ca nimeni nu va baga in seama micutul proiect al unui developer strain. Dar uite ca, spre marea mea surprindere, am fost contactat telefonic de doi ziaristi (de la 2 publicatii diferite) pentru a raspunde unor intrebari legate de proiect.

Unul din cei doi ziaristi a publicat in ziua de dupa “interviu” un articol. Articol aparut atat in versiunea online a ziarului, cat si in “versiunea pe hartie”. Foarte frumos. O adevara supriza pentru mine, ceva la care chiar nu ma asteptam…

click pe imagine pentru a o vedea mai clar

Asadar iata ca se scriu si lucruri bune despre romanii din Franta, despre romanii din Strasbourg :p

 

Pentru mine totul a pornit de la o joaca, din dorinta de a invata ceva nou.

Daca am reusit in acelasi timp sa fac si ceva util pentru alte persoane, excelent :)