klaus iohannis strasbourg

Preşedintele Klaus Iohannis a venit în vizită aici în Strasbourg. Vizita a fost pentru a susţine un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Printre altele cică s-a făcut şi o întâlnire cu membrii comunităţii de Români din Strasbourg.

Toate bune şi frumoase, nu? În teorie…

Ei bine nu tocmai şi în practică. Modul în care acest “eveniment” a fost tratat a fost unul destul de exclusivist.

Iată un comentariu postat de o membră a comunităţii românilor din Strasbourg :

Klaus Iohannis in Strasbourg

click pe poza pentru a vedea textul mai clar

Eu am fost unul din cei care ştia de acest eveniment. Dar asta pentru că sunt membru al unei asociatii de aici. Şi nu am fost prezent pentru că aveam alte lucruri deja planificate pentru seara de 24 ianuarie.

În fine, nu este deloc important dacă eu am fost sau nu.

Ceea ce mi se pare extrem de urât este modul în care acest eveniment (vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Strasbourg şi dorinţa dânsului de a se întâlni cu cei ce locuiesc aici) a fost ţinut semi-secret.

Am decis la momentul respectiv să nu pun un anunţ public pe grupul de Facebook al Românilor din Strasbourg pentru a evita eventualele discuţii.

Dar în afara unui mesaj (pe grupul asociaţiei mai sus menţionate) nu am auzit să fie mediatizat evenimentul. Deşi “invitaţia” era aparent deschisă tuturor :

 

Ţin să precizez că grupul de care vorbesc este un grup privat destul de restrans. De asemenea persoana care a anunţat pe acest grup ne-a spus că putem invita şi alte persoane. Foarte frumos – ei au fost ok din acest punct de vedere

Aaaa, în plus, am auzit în stânga/dreapta că a fost un mail trimis de consulat, dar nu ştiu cui şi pe baza căror criterii. Aşadar mai toate discuţiile s-au purtat în cercuri destul de restrânse :)

Şi, după cum se vede din prima poză, nu sunt singurul care nu prea înţelege “sistemul”.

Zic toate acestea pentru că domnul Klaus Iohannis este preşedintele României şi cred că trebuia oferit oricui dreptul de a putea veni şi de a putea adresa o eventuală întrebare. Nu doar unui cerc restrâns de cunoştinţe.

E drept, cu eventuale verificări şi alte nebunii legate de securitate. Însă rămân la părerea că trebuia altfel gestionat un astfel de eveniment.


Poate data viitoare, nu? ?


LATER EDIT : 

Am şters numele asociaţiei cu pricina pentru că preferă să nu fie implicaţi direct. Cu această ocazie ţin să anunţ că nu am vrut în nici un fel să se înţeleagă faptul că vina aparţine asociaţiei respective. Nicicum, ei au fost doar mesageri ai mesajului de la consulat. Vina pentru această organizare “pe ascuns” aparţine în totalitate organizatorilor.