retropie

Asa cum am zis aici, folosesc PLEX pentru al meu home cinema / media center.

Ca şi configuraţie am PLEX Server instalat pe NAS (un Synology) şi pentru partea client-TV foloseam un Raspberry Pi 3 Model B cu RasPlex.

Ei bine de ceva timp tot voiam să încerc un sistem de retrogaming, dar în acelaşi timp nu voiam să folosesc 2 Raspberry Pi pentru a face asta, ci totul cu ajutorul unui singur device.

Plex şi Kodi

De curând cei de la Plex au lansat un plugin oficial pentru Kodi şi pot zice că arată bine tare. Cum de abia am început să îl testez, nu mă pot exprima încă în privinţa calităţii.

 

Retrogaming

Cele mai cunoscute soluţii pentru partea de retrogaming sunt : Retropie şi Recalbox.

Ambele veneau cu Kodi, aşa că alegerea s-a bazat în mare pe faptul că Retropie este de fapt un Raspbian modificat pentru retrogaming.

Momentan este în faza de teste, aşa că rămâne de văzut dacă voi rămâne cu el sau dacă voi încerca şi Recalbox. Sau poate că voi renunţa la ambele şi voi rămâne cu Rasplex. Om vedea.

Concluzie după primul test

În materie de jocuri am apucat să testez câteva şi nu e deloc rău.

Manetele se configurează super rapid şi compatibilitatea este destul de impresionantă.

Eu am făcut testele cu un Thrustmaster T-Wireless 3-in-1 şi cu un Thrustmaster Dual Trigger 3-in-1 şi ambele au fost detectate fără probleme şi configurarea a mers instant.

Rămâne aşadar de văzut cum se va comporta sistemul în perioada următoare (când voi avea ceva timp să îl mai butonez & testez). Însă la o primă privire treaba pare a fi destul de ok.


Dacă aţi încercat deja un astfel de sistem de retrogaming pe Raspberry Pi (sau dacă aveţi de gând) nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu.