online services

Stăteam şi mă gândeam în seara asta de ce plătesc eu pentru diverse servicii online şi îmi veni curiozitatea următoare :

care sunt serviciile pentru care diverse persoane plătesc sau sunt dispuse să plătească online ?

Şi mi-am zis că ar fi interesant să întreb şi aici pe blog cei 2-3 oameni care mă citesc (sau or fi mai mulţi oare?) ?

Eu, în momentul de faţă, plătesc abonamente pentru următoarele servicii online (sau am plătit, unele fiind pe viaţă) :


Dropbox

La Dropbox am apelat acum vreo 5-6 ani când un HDD extern de 1TB nu a mai vrut să funcţioneze. Nu l-am scăpat pe jos, nu l-am bruscat şi cu toate astea ieri mergea, azi nu mai mergea. Şi uite aşa am pierdut o mulţime de poze personale şi alte nebunii pe care le aveam pe el.

De atunci mi-am pierdut complet încrederea în “sistemele standard de stocare” şi prefer cloud-ul, mai ales pentru lucrurile tare dragi mie.

Dacă nu îl folosiţi deja, vă recomand să va creaţi un cont.
Se merită şi, în plus, versiunea gratuită vine cu 2GB spaţiu oferit.
Nu e rău ?


PLEX

PLEX este media center-ul de acasă (şi nu numai). Iniţial am luat abonamentul Plex Pass doar pentru a-l testa, însă în scurt timp am fost super mulţumit de tot ce poate şi mi-am spus că abonamentul pe viaţă este o opţiune foarte bună. Şi, în plus, în acest fel susţin dezvoltarea acestui proiect.

Ca opţiuni suplimentare, Plex Pass îmi oferă următoarele : suportul pentru multi-users, trailers, mobile sync, cloud sync (şi merge excelent mâna în mâna cu Dropbox).


Amazon Premium

Abonamentul Amazon Premium l-am început acum vreo 2 ani de zile, dar m-am obişnuit atât de tare cu livrarea rapidă (şi gratuită) încât îmi este cam greu să renunţ (cel puţin momentan).

În plus, acum, cu oferta Amazon Prime Video inclusă în abonament “afacerea” poate deveni chiar foarte interesantă dacă lista filmelor se va ameliora.

Dacă vă tentează să încercaţi Amazon Premium, nu ezitaţi, mai ales că aveţi 30 de zile gratis ;)


Spotify

Am un abonament la Spotify pentru că mie dacă mi-ai luat muzica în timp ce lucrez, m-ai terminat. Şi cam la fel şi pe stradă, în bus, prin magazine, etc. Rare sunt momentele în care, singur fiind, nu am căştile pentru a ascultă muzică sau podcast-uri.

Am încercat la un moment dat să renunţ la Spotify şi să iau “calea cea nedreaptă” a download-ului, dar am constat că în materie de muzică de dat jos online treaba nu e prea roz. Aşa că am decis să revin la Spotify.

Am avut de ales între Deezer şi Spotify la un moment dat acum ceva ani, dar Spotify m-a cucerit prin aplicaţia desktop care lipsea la acel moment din oferta celor de la Deezer.


Pocket Casts

Aşa cum am spus mai sus sunt un “fan al zgomotului de fundal”. Şi podcast-urile sunt unul din lucrurile preferate atunci când am de mers undeva (în avion / tren / bus mai ales).

Aplicaţia default a iOS-ului nu îmi plăcea, aşa că am căutat alternative (la momentul respectiv, Spotify nu avea încă opţiunea podcasts). Şi uite aşa căutând altă aplicaţie am dat peste Pocket Casts. Interfaţa aplicaţiei m-a atras enorm şi, când am văzut că suportă şi acces web (cu sincronizare şi tot tacâmul, totul pentru o plata one-time, pe viaţă), am decis că este o investiţie bună.

Şi de atunci pot spune că folosesc atât aplicaţia iOS, cât şi interfaţa web cel puţin de 2-3 ori pe săptămâna (nu chiar zilnic).

 


YNAB

YNAB este o aplicatie care te ajuta sa iti gestionezi banii.

Este super tare (promit sa revin cu detalii intr-un articol ulterior) si intr-adevar te ajuta sa privesti altfel resursele tale financiare.


Cam acestea sunt chestiile pentru care plătesc eu (sau “am plătit” în cazul celor cu abonament pe viaţă).

Voi pentru ce plătiţi online? Ce servicii au reuşit să vă cucerească?

(c) fotografie : pexels