Type: Quote

Despre atacul din Paris (cel de ieri)

Atacul de ieri de pe Champs-Elysées parca a venit prea la fix pentru alegerile de duminica, nu?

Adica e un moment bun pentru a baga frica in oameni si pentru a lansa mesaje foarte patriotice de gen “afara cu toti imigrantii”, nu? Sa pastram Franta curata. Sa readucem pacea in Franta… etc.

Desi mai mereu, in toate atacurile recente din Franta, teroristii erau cetateni francezi, nascuti si crescuti aici…

Zic si eu…

O idee amuzantă…

Azi mi-a venit o chestie amuzantă în minte:

Dacă cineva te mănâncă de c*r, înseamnă că eşti super curat “acolo jos”, nu? Că na, cel ce papă a făcut curat lună toată zona respectivă. Ceea ce e bine… Aşa că, dacă aveţi oameni care vă vorbesc pe la spate fiţi fericiţi pentru că ei rămân cu mirosul pe buze şi gustul în gură.

Şi, partea amuzantă, este că cel mai probabil, cu timpul, şi alţii vor simţi mirosul emanat de ei ;)

(more…)

Citeste continuarea

About a photo…

A posed image can never be the same as when someone’s guard is down.

— Costa Sakellariou

Prețul pe timp

I'm not selling time. Instead, I'm selling a solution that is going to make an impact for my client and achieve some business objective.

— Mick McDerment (in cartea Breaking the Time Barrier)

Din păcate sunt mulți clienți care tratează ciudat prețul cerut pentru un anumit proiect sau o anumită modificare. Ei îl văd ca o sumă pe care tu (freelancer / firmă) o ceri pentru a-i stoarce pe ei de bani.

Însă este total greșit. Totul ar trebui gândit din punctul de vedere al business-ului lor. Pentru business-ul respectiv aceasta este o investiție.

Așadar nu plătești un developer / designer sau mai știu eu ce doar pentru timpul său, ci – mai ales – pentru experiența sa și pentru impactul pe care această experiență îl va aduce business-ului tău!

Noi vindem experiență, nu vindem timp…